Popüler Paylaşımlar

Editör : Adsız Cuma, Mart 11, 2016



Herkese merhaba! :)
Her pazar yayınlanan "Winx Gerçekleri" kısmının 3. bölümü ile birlikteyiz. 

Hadi başlayalım!!! :)







1) Winx Club'ın yaratıcısı Iginio Straffi ile Miusa'nın aynı günde doğduğunu biliyor muydunuz? İkisi de 30 Mayıs'ta doğmuşlar. :)






2) Bu bölümde Daphne'nin adına yoğunlaşacağız. Daphne'nin isminin kökeni Yunan mitolojisine dayanıyor. Mitolojideki Daphne bir dağ perisi ve Toprak Ana Gaia'nın bir rahibesiymiş. Mitolojiye göre Apollon aslında çok iyi bir okçudur ve kendiyle övünmeyi çok sever. Bir gün kendisi gibi iyi bir okçu olan Afrodit'in oğlu genç Eros ile karşılaşır ve onun okçuluk kabiliyeti ile ilgili alaycı sözler söyler. Buna karşılık, Eros öç almak ister ve iki ok hazırlar. Biri altın suyuna batırılmıştır ve saplandığı kişiye tutku ve sonsuz aşk verecektir. Diğer ok ise saplandığı kişiyi aşk ve tutkudan tamamen uzaklaştıracaktır. Altın ok Apollon'un kalbine saplanır ve Daphne'ye umutsuzca aşık olur. Fakat ne yazık ki diğer ok Daphne'nin kalbine saplanmıştır. Daphne, Apollon'dan sürekli kaçar ve aşkını reddeder.

Bir gün Daphne yine kaçarken Apollon'la karşılaşır ve kaçmaya başlar. Bu sefer yakalanacağını anlayan Daphne babası Peneus'dan yardım ister. Peneus, Daphneyi Defne ağacına dönüştürür ve Apollon ona ulaştığında kalp atışları halen duyulmaktadır. Daphne sonsuza dek defne ağacı olarak kalacaktır. Ama içinde aşk ateşi yanan Apollon onu unutmayacağına ve unutturmayacağına söz verir. Zaferlerin simgesi başlara konan bir taç olarak unutulmamasını sağlar. 

Daphne'nin ismi çok ilginç bir yerden geliyor değil mi? :)




3) Winx Club tarafından yayınlanan ilk çizgi romanda aslında Tecna ile Timmy Okul Balosu'nda tanışırlar. Timmy yere düşen pili almaya çalışırken yanlışlıkla kafasını Tecna'nın poposuna çarpar. Resimde daha net görebilirsiniz. Her zamanki gibi Timmy'nin sakarlığı... Çok komik bir tanışma değil mi? Eminim hepiniz Tecna ile Timmy'nin böyle tanıştığını bilmiyordunuz. :)










4) Winx Club Dergisinin 46 farklı ülkede 17 dilde yayınlandığını biliyor muydunuz?  :)







5) Iginio Straffi'nin Winx kızlarını tasarlarken birçok ünlüden ilham aldığını hepimiz biliyoruz. Peki bu ünlüler kim? Sırayla yazacak olursak:


Bloom: Britney Spears
Stella: Cameron Diaz
Flora: Jennifer Lopez
Layla: Beyoncé
Miusa: Lucy Liu
Tecna: P!nk

Şaşırdınız değil mi? Peki siz bu Winx kızlarını bu ünlülere benzetiyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz. :)





En çok hangi bilgiyi öğrendiğinize şaşırdınız? 
Hangileri hoşunuza gitti?
Yorumlarınızı bekliyoruz! :)

4. sayıda görüşmek üzere!

{ 6 yorum... oku ya da yorum yap! }

  1. tecna biraz Pink e benzemiş ve ben pink in hayranıyım!:)

    YanıtlaSil
  2. dafni ismini anlatmışsınız ve o anlattığınız ayrıca hataydaki harbiye efsanesidir

    YanıtlaSil
  3. Bugün Miusa'nın doğum günü ve tabii ki İginio STRAFFİ'ninde doğum günü.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar Nehir Özdemirin de soyledigi gibi Daphne' nin hikayesi gerçek hayatta olan bir efsane. İzliyeniniz var mı bilmiyorum ama Kiralık Aşk dizisinde Sadri usta Defneye, yani Elçin Sanguya anlatdıgı bir efsane.

    YanıtlaSil
  5. jenniper lopez ve pinke benzettim çok güzel olmÜş

    YanıtlaSil

- Copyright © Winx Club Türkiye - Çalıştıran Blogger - Tasarım Winx Club Türkiye -