Popüler Paylaşımlar

Editör : Adsız Pazar, Nisan 10, 2016



Winx Club Bilgisayar Oyunu

 Sizin Winx’in ilk macera oyununu bu yazımızda ele aldık. Oyunu rahatça bitirmeniz için de birkaç ip ucu ekledik. Haydi hep beraber bu zorlu oyunu keşfedelim.
Öncelikle oyunu bir tanıtalım: Oyun ilk olarak 16 Kasım 2005’te Kuzey Amerika’da piyasaya sürüldü. Oyunun orijinal dili İngilizce. Maalesef  Türkçe’ye çevrilmedi. Winx Club çizgi dizisinin ilk sezonunu detaylı bir şekilde ele alan “Konami” yapımı oyun  PC ve PlayStation 2 platformları için yapıldı.Winx Club’ın ilk 3D, uzum süreli macera ve aksiyon oyunudur. Yedi yaş ve üzeri yapılan bu oyun sanıldığından daha zordur. Hatta bazı yetişkinler bile oyunda zorlanmıştır. :D
 Detaylara gelirsek; oyun 1. sezonu ,genel olarak, tamamen  kapsayan bir oyundur. Birbirinden zorlu bulmaca ve parkurlardan oluşan oyun belirli etaplar içerir. İşte etaplar:

1.Gardenia:

 Aynı serideki gibi oyuna da Kiko ile geçireceğiniz güzel bir tatil gününde başlıyorsunuz. Gardenia parkında dolaşarak elmasları (Elmaslara sonra değineceğim. :D) ve yıldızları topluyorsunuz. Oyunun bu bölümü hayatta kalma şeklinde. Belli bir olaydan sonra ateş edebilme ve kalkan kullanabilme yeteneğine kavuşuyorsunuz. Etrafı kolaçan ederken duvardan duvara zıplıyorsunuz ve sandıklardaki hazineleri keşfediyorsunuz. Aman! Bu hazineler çok mühim! Birini bile kaçırmayın!

Toplanması Gereken Eşyalar:

 Elmaslar:
Elmaslar Alfea’ya gittiğinizde elbise almanıza yardımcı oluyor. Her etapta sadece 60 adet elmas var. Hepsi sınırlı sayıda.
Yıldızlar:
Yıldızları ölüm tehlikesi yaşamadığınız Alfea’da bile toplayabilirsiniz. Genelde ağaçları sallamanız gerekiyor. Bu yıldızlarla Winx’in resimlerinin kilidini açabilirsin.
Sandıklar:
Sandıkları her yerde bulabilirsiniz. Tamamladığınız bir bulmaca sonucu bile çıkabilirler. Sandıklardan küçük yusufçuklar, çiçekler ve özler çıkabilir. Yusufçuklar sizi daha gülü kılar. Bunu zaten oyun içinde de fark edersiniz. Görevler sonucu da yusufçuk kazanabilirsiniz. Özler size bir can daha verir ve eksik olan canınızı tamamlar. Çiçekler de eksik olan canınızı tamamlar.

Patron Dövüşü 1: Knut


























Aynı serideki gibi Stella’yı Knut’ın elinden kurtarıyorsunuz ve peri güçlerinizi keşfediyorsunuz. Dönüştüğünüzde sınırsız olarak kullanabildiğiniz kalkan ve ateş etme özelliğinize limit geliyor ve bu limiti doldurmak için düşmanınızın etrafa saçtığı pembe ve mavi parçacıkları topluyorsunuz. Siyahlara dokunmayın. Onlar sizi zayıf düşürür.

2.Alfea:

 Stella sayesinde okula gelirsiniz ve Winx Club’ı kurarsınız. Alfea’dayken öğretmenlerin görevlerini tamamlamayı unutmayın. Alfea’da saldırı ve savunma yapamazsınız.

3.Karaçamur Bataklığı:


 Palladium’un dersi için bataklığa gelirsiniz. Artık macera başlıyor. Bataklığın en güçlü canavarlarını alt etmeli ve Trix’den, Stella’nın yüzüğünü geri almalısınız. Ancak bu etap çok daha zordur. Çok dikkatli oynayın. Bastığınız yered dikkat edin. Çamurdaki kabarcıklar patladığında size zarar verir.


Patron Dövüşü 2: Troll

 Uzmanlar’ın elinden kaçırdığı Troll diğer Alfea perilerine saldırıyor. Knut gibi onu da durdurmalısın. Açık konuşmak gerekirse oyunun en kolay ve zevkli bölümleri bu dövüşler.

4.Bulutlukule:


 Bulutlukule’ye gelmeden önce Alfea’da bir şifreyi çözerek okulun heykelini almalısın. Sadece bu heykel seni Bulutlukule’ye götürebilir. Okula ulaştığında ilk olarak çok zorlu bir bulmacayı çözmelisin. Ayrıca Bulutlukule’deki canavarlar çok daha zorlu. Kalkan kullanabilme ve özel yeteneklerini kullanabilme gibi güçleri olan bu yaratıkları yusufçuklarla yenmek daha kolay. Görevin Trix’in yatak odasını bulmak ve Stella’nın yüzüğünü geri almak.

Patron Dövüşü 3: Bulutlukule’nin Gardiyanı





















Bu iğrenç yaratık Müdire Griffin tarafından Winx’i yok etmesi için çağrıldı. Aynı önceki dövüş gibi bunda da yalnız değilsin. Winx üyelerinin özel yeteneklerinden yararlan. Unutma: Flora seni iyileştirebilir, Stella ve Miusa düşmana saldırabilir, Tecna ise seni koruma altına alabilir. Çok önemli bir nokta daha var. Bu seferki düşmanın senin saldırılarını emerek sana ateş edebilir.

5.Kızılçeşme:




















Yine heykelciği kullanarak portal sayesinde okula ulaşmalısın. Kızılçeşme’ye vardığında  yanlışlıkla zorlu bir “UZMAN” eğitiminin içine düşeceksin. Oradaki parkuru atlatıp okula tırmandığında gardiyanlara görünmeden alt kata inmelisin. Tahmin et alt katta kim var. Diaspro! Diaspro ile dövüşmelisin. Unutma! O da seninle aynı güçlere sahip. Yusufçukları toplamadıysan senden daha bile güçlü olabilir. Onu yen ve hayatını şokunu yaşa.

Patron Dövüşü 4: Darcy ve Stormy

 Bloom Mike ve Vanessa’nın yanına döndüğünde Trix ile karşılaşıyor. Ne kadar iyi de dövüşseniz Icy sizin güçlerinizi alacak.

6.Domino:


 Güçleri olmayan Bloom ile Domino’ya ufak bir seyahatte bulunacaksınız. Ve kendinizi savunabileceğiniz tek şey KAR TOPU! Merak etme. O da çok etkili oluyor. Ayrıca Domino’da o kadar çok canavar da yok. Daha çok bulmacalar var. Bir maske sana sürekli sorular soracak. Daphne’yi bulmalı ve güçlerini geri almalısın. Güçlerini geri aldıktan sonra da seni BÜYÜK bir sürpriz bekliyor olacak. Hem de Trix’ten.

Patron Dövüşü 5: Yeti


Yeti’yi yenmek o kadar da zor değil. Çok dikkat çeken bir yeteneği yok. Sadece sürekli sana buz okları fırlatıyor. O kadar.

7. Bulutlukule Zindanları:






















Ejder Ateşi’nin gücüne sahip olan Trix Riven, Griffin ve öğrencileri hapsetti. Rive kaçmayı başardı ama diğerleri hala zor durumda. Onları kurtarmalı ve Alfea’ya ulaşmalısın. Artık daha güçlü olduğun için bu etabı atlatmak çok kolay olacak. Ulaşman gereken yer Griffin’in ofisi. Sonra büyük kapışma vakti gelecek.  

Patron Dövüşü 6: ICY!





















Icy gerçekten de çok güçlü. Özellikle de etrafa saçtığı o buz bombaları çok sinir bozucu. Artık Büyük Ejder’i kontrol edebiliyorsun. Senin en büyük gücün. Bir ip ucu: Icy kalkanını kullandığında büyük gücünü kullanma. Hiçbir işe yaramaz. Ayrıca Icy’nin de inanılmaz büyük bir gücü var: Saniyeler içinde seni buza dönüştürebilir. Aslında oyunun en zevkli bölümü de burası! :D

İp uçları:

1.Her etapta  Alfea’daki terzi kız ile takas edebileceğin eşyalar bulacaksın. O yüzden etrafa iyi bak. Her şeyin yanın uğra!
2.Alfea’daki görevleri tamamlamayı unutma. Onlar sana yusufçuk kazandırabilir.
3.Her dövüşteki Patronun özel bir yeteneği vardır. Çok fazla zarar alınca onları kullanırlar. Kalkanını bu gibi durumlara sakla.
4.Açıkçası bu ip ucunu vermek istemiyorum ama açık konuşayım işte bu bölüm çok zor. Domino’daki soruları hatırlıyor musun? İşte onların cevapları. Hangi dilde olduğu fark etmiyor. Sorular gerçekten de çok zor. Eğer cevaplayamazsan buradan yardın alabilirsin. İşte sorular ve cevapları:*
a) I am always hungry,I must always be fed,but a dousing of water is what I most dread.(Ben her zaman açım, her zaman beslenmiş olmalıyım, ama suyun söndürücü gücü her zaman en dehşet verici olandır.)
Who am I?(Ben kimim?)
Cevap: Ateş
b) At night we come without being told,by day we are gone without being stolen.(Geceleri biz çağrılmadan geliriz, gün tarafından çalınmadan gideriz)
Who am I?(Ben kimin?)
Cevap: Ay ve yıldızlar
c) My life is measured in hours,I serve by being devoured. Thin,I am fast. Fat,I am slow.Breath is my death. Wind is my foe.(Benim hayatım saatlerle ölçülmüş, hizmet etmek beni yiyip bitiriyor. İnceyim, ben hızlıyım. Şişmanım, ben yavaşım. Nefes benim ölümüm. Rüzgar benim düşmanım.)
Who am I?(Ben kimim?)
Cevap: Mum
d) None can slow my endless flight,from dawn to dusk,not seen at night.I can walk on water,on waves I play,yet a simple mist can block my way.(Hiçbir şey benim sonu olmayan savaşımı bitiremez, şafaktan alacakaranlığa, ama gece görülmemiştir. Suda yürüyebilirim, dalgalarda. Oynayabilirim, basit bir sis benim yoluma çıkana kadar.)
 Who am I?(Ben kimim?)
Cevap:Güneş
5. İşte Bulutlukule ve Kızılçeşmenin kodları: 3921 ve 0001. Faragonda’nın odasındaki nottan ve Sky’dan öğrenebilirsiniz.*
6.İşte Bayan Griffin’in odasının şifresi:*




















7.İşte Domino kapısının şifresi: *



















Biraz eski bile olsa oyunun gerçekten de maceralı olduğu söylenebilir. Kişisel bir yorum getirmek gerekirse gelmiş geçmiş en güzel Winx oyunu diyebilirim. Oyunun zevkini çıkarmanız dileğiyle hoşçakalın! :D


*Not: Şifre ve cevaplara lütfen ihtiyacınız olursa bakın. Yoksa oyunun tadını alamazsınız. :D :D

{ 23 yorum... oku ya da yorum yap! }

  1. Harika görünüyor! İpuçları için teşekkürler. Ama bu oyunu nasıl bilgisayarıma yükleyebilirim? Her yerde aradım ve bulamadim.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel birşey bu harika

    YanıtlaSil
  3. güzele benziyor =D peki nereden satın alabiliriz ?

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler. Bu arada yazını bayağı uzunmuş, zaten oynayamam (bilgisayar oyunu).:)

    YanıtlaSil
  5. nereden oynayacağız

    YanıtlaSil
  6. bu oyun çok güzel benim bilgisayarımda var yüz bin kere bitirdim oyunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerden indirdin varsa indirme linki verebilirmisin?

      Sil
  7. Nereden oynayabiliriz?

    YanıtlaSil
  8. winx türkiye nereden açabiliriz ? (oyunu yazıyorum açılmıyor da ) :)

    YanıtlaSil
  9. soyleye bilirmisiniz acaba?!

    YanıtlaSil
  10. yaaa biriniz cevap verin ne yazinca aciliyor

    YanıtlaSil
  11. Winx Club Turkey oyunu nasil actiginizi bize soylermisiniz acaba?

    YanıtlaSil
  12. Google'a "Winx Club PC Game" yazarak bilgisayarınıza İNDİRİP, oynayabilirsiniz! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretsiz mi Winx Türkiye bu oyun?

      Sil
    2. indirme linki gönderemezmisiniz her siteye güvenemeyiz virüslü olabilir ütfen indirme linki gönderin lütfen

      Sil
    3. winx clbu türkiye yazıyorum ama öyle bişey çıkmıyor indirme linki göderirmisiniz

      Sil
  13. ırmak kılıç bilgisayar oyunları emlak konut mavi evleri c 9 no 7

    YanıtlaSil
  14. ırmak kılıç bilgisayar oyunları emlak konut mavi evleri c 9 no 7

    YanıtlaSil

- Copyright © Winx Club Türkiye - Çalıştıran Blogger - Tasarım Winx Club Türkiye -